The Bower

The Bower is the reinvention of 1960s buildings on the Old Street roundabout. A mix of retail, restaurants and larger floorplate offices is housed within the reclad office tower, the warehouse to the rear, and a collection of smaller new buildings which line the site and frame the new mews.

Following the slab architecture of the 1960s, the tallest building was demolished, extended and given a new façade. The two large structures added on the sides not only scale the building in relation to the city, they also offer two-storey zones to complement the office floors. On the ground floor, a generous portion of the largest building is recessed to provide pedestrian access from Old Street to Baldwin Street. The project expands AHMM's involvement in the comprehensive redevelopment of Old Street, a part of London that is rapidly becoming the Tech City of East London.

The Bower is a landmark of Old Street. On 320,000 square metres you will find a modern and lively restaurant and shopping area. The Bower was designed by the award-winning architects AHMM and consists of a combination of three buildings, each with its own character and combining both function and integrity.

Completed in 2018, the Tower was designed with the intention of eliminating traditional differences between the creative and corporate areas. It offers almost 16000 square metres of office space.


Leave no questions unanswered

Do you have questions about this object and the solutions used? If you need advice on project solutions by GU group, just get in touch.